Aperitiv de vara-3 retete cu rosii umplute
Rosiile sunt vedetele meniurilor de vara. Daca te-ai plictisit sa le folosesti doar la preparaeea salatalor, iti recomand sa incerci rosiile umplute. Sunt foarte gustoase si usor de preparat. Le poti savura la oricare masa a zilei, fie care este vorba de micul dejun, pranz sau cina.
Rosiile sunt foarte nutritive avand un continut ridicat de nutrienti cu numeroase beneficii asupra organismului. Aportul de vitamina A si C, betacaroten, joaca un rol antioxidant, lucrand in prevenirea oxidarii celulare cauzata de actiunea nefasta a radicalilor liberi. In plus, rosiile mentin pielea sanatoasa iar consumul acestora in stare cruda protejeaza pielea impotriva razelor UV.
1. Rosii umplute cu pasta de branza

Ingrediente
- 10 rosii de aceeasi marime
- 100 gr branza telemea
- 400 gr branza de vaci
- 100b gr unt
- 100 gr smantana
- ghimbir
- marar verde
- sare
Mod de preparare
Taie capacele la rosii, scoate continutul si lasa-le la scurs cu gura in jos.
Rade branza telemea peste care adaugi branza de vaci, untul, smantana, ghimbirul dat prin razatoarea mica, mararul tocat fin si sare. Amesteca foarte bine ingredientele pana obtii o pasta cremoasa.
Umple rosiile cu pasta obtinuta. Adauga cateva feliute de unt deasupra si presara cu marar tocat marunt.
2. Rosii umplute cu ciuperci

Ingrediente
- 8-10 rosii de marime medie/mari
- 300 gr ciuperci
- 50 gr unt
- 150 gr smantana
- o lingura faina
- un galbenus de ou
- 3-4 catei usturoi
- patrunjel verde
- sare
Mode de preparare
Taie capacul rosiilor, curata-le de seminte, sareaza-le in interior si lasa-le la scurs cu fata in jos.
Separat, intr-o oala, pune untul si ciupercile taiate marunt si lasa-le la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci. Lasa la racit pentru 10-15 minute. Apoi amesteca ciupercile cu smantana, faina si galbenusul de ou. Adauga usturoiul tocat marunt si sarea dupa gust.
Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Apoi umple rosiile, presara cu patrunjel verde tocat si da-le la cuptor timp de 20 de minute.
3. Rosii umplute cu oua

Ingrediente
- 8 rosii medii/mari
- 6 oua
- 50 ml lapte
- 100 gr branza
- unt
- ghimbir
- patrunjel
- marar
- sare
Mod de preparare
Pregateste rosiile pentru umplut taindu-le capacul, scobindu-le si lasandu-le la scurs cu gura in jos.
Intr-un bol, aduga ouale dupa ce ai indepartat coaja. Amesteca-le in timp ce adaugi laptele. Dupa care adaugi branza rasa, patrunjel, marar taiat fin, ghimbir ras si sare dupa gust.
Intr-un vas cu unt adauga rosiile umplute cu compozitia obtinuta si le dai la cuptor pentru circa 20 de minute.
Se servesc calde, cu smantana