3 retete delicioase de ceai cu scortisoara

27.01.2020

Scortisoara este condimentul care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia nimanui, mai ales in perioada iernii. Proprietatile antiinflamatoare si descongestionate ale ceaiului de scortisoara îl recomanda în combaterea racelilor, virozelor si al tusei.

Antioxidantii continuti de scortisoara ajuta la ameliorarea disconfortului abdominal  si combaterea indigestiilor. 

Ceaiul de scortisoara reduce rezistenta la insulina, imbunatateste digestia si circulatia sangelui. In plus scade colesterolul si scapi si de grasimea de pe burta in numai cateva zile.

In cazul virozelor si racelilor, este indicat ca ceaiul sa fie baut caldut si nu fierbinte pentru a nu irita si mai mult mucoasa si caile respiratorii. 

1. Ceai de scortisoara cu ghimbir

  • 1 lingurita descortisoara pudra
  • 3-4 felii de ghimbir
  • 300 ml apă clocotita
  • o lingurita de miere

Toarna apa fierbinte peste ingrediente si lasa la infuzat 5 minute, acoperit. Dupa ce se mai raceste putin poti sa adaugi miere. 


2. Ceai de scortisoara cu portocale si lamaie

  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • umatate de lingurita coaja de lamaie
  • 2 felii de portocala
  • miere dupa gust

Lasa la infuzat intr-o ceasca cu apa fierbinete, batonul de scortisoara, pentru 10 minute. Apoi adauga coaja de portocala, coaja de lamaie si mai lasa circa 3 minute se se infuzeze cum trebuie. Strecoara ceaiul si indulceste cu miere dupa gust. Serveste-l asezonat cu 2 felii de portocala.


3. Ceai de scortisoara si menta

  • 1 lingurita frunze de menta
  • 1 baton de scortisoara

Infuzeaza pentru circa 10 minute batonul de scortisoara, adauga menta, si lasa acoperit inca 5 minute. Dupa care strecoara si bea ceaiul caldut.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți