3 sucuri naturale de consumat toamna

Pentru a ne mentine sanatosi la inceput de toamna, nutritionistii recomanda sa consumam cu precadere fructe si legume de sezon pentru a suplimenta necesarul de vitamine si minerale de care are nevoie organismul. Sucurile naturale din fructe si legume, sunt cele mai potrivite atunci cand vrei sa furnizezi oraganismului nutrientii necesari.
1. Sucul de struguri negri

Bogati in minearle si fitonutrienti, strugurii negri au reale calitati antioxidante. Un singur pahar de suc de struguri iti asigura doza necesara de vitamine si minerale printre carea vitamina A, complexul de vitamie B, vitamina C, vitamina K, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.
Continutul mare de antioxidanti precum flovonoidele si resveratrolul, neutralizeaza efectul radicalilor liberi si previn oxidarea celulara, principala cauza a imbatranirii mature.
2. Sucul de sfecla rosie, morcovi si mere

Sfecla rosie are cea mai mare cantitate considerabila de vitamina k, care joaca un rol important in sanatatea sistemui osos sau cardiovascular. Pe langa vitamina K, sfecla rosie contine vitaminele A, B1, B2, C, acid folic, magneziu, fier, cupru si fosfor. Amestecul sucului de sfecla rosie cu cel de morcov si mere are efecte curative. Continutul de caroten continut in sfecla si morcov contribuie la scaderea nivelului de colesterol din organism, reusind sa echilibreze tensiunea arteriala.
Baut mai mult de un pahar o data, sucul de sfecla rosie cu morcov si mere, are efect de purificare, dar provoaca greata si ameteala din cauza efectului asupra ficatului. Se recomanda. asadar sa se consume in cantitati moderate. De asemenea este foarte eficient femeilor aflate la menopauza, fiind mult mai eficient decat medicamentele sau hormonii sintetici.

Daca simti ca se apropie vreo raceala, atunci bea suc de pere cu ghimbir.
Sucul de pere cu ghimbir are o gama larga de vitamine si antioxidanti care ajuta la intarirea sistemului imunitar, ridicand o bariera impotriva racelilor, gripei si tusei. In plus, este diuretic, eliminiator al acidului uric, are un efect antiimflamator ajutand ameliorarea durerii si multor afectiuni inflamatorii.
Ghimbirul, adaugat în sucul de pere, completează perfect aroma dulceaga, transformand totodata bautura într-un aliat de nadejde în lupta cu kilogramele în plus.
Aportul de bor din sucul de pere ajuta organismul sa-si pastreze calciul, astfel previne sau intarzie aparitia osteoporozei.