Influenta alimentatiei asupra organismului

18.01.2020

Felul in care te simti, actionezi, traiesti si gandesti are mare legatura cu hrana pe care o consumi. Hrana are o legatura directa cu mintea asa ca fiecare aliment in parte trebuie ales cu grija.

Alimentele acide precum carnea, mancarurile picante, excesiv sarate, amare, acre si fructele necoapte sau cele excesiv de coapte distrag si agita mintea micsorand puterea vointei. Hrana greoaie produce somnolenta si lene. 

Cat trebuie sa mananci?

Exista o falsa parere ca pentru mentinerea sanatatii si a puterii este absolut necesara o cantitate mare de hrana. In realitate totul depinde de puterea de asimilare si absorbtie a organismului. De aceea, marea majoritatea a hranei ingerate ajunge sa nu mai fie digerata, fiind direct eliminata.

Te-ai obisnuit sa mananci de mai multe ori pe zi, fara sa te intrebi ce inseamna de fapt un regim alimentar echilibrat.

Alimentele preparate, reincalzite sau fierte mai mult de trei ore provoaca afectiuni precum intoxicatii, obezitate, hipertensiune, constipatie etc. Intr-adevar, ceasta hrana este gustoasa si-ti satisface simturile, dar nu este sanatoasa nici din punct de vedere fizic si nici mental. O astfel de alimentatie poate, de asemenea, sa accentueze starile de stres si tensiunile interne, contribuind la aparitia diferitelor afectiuni psihice.

Excesul de cafea si zahar creaza procese inflamatoare la nivelul sistemului nervos. Semintele de dovleac, migdalele si produsele cu un continut ridicat de magneziu vor ajuta la calmarea sistemului nervos. Cercetatorii de la Medical Hypotheses arata faptul ca 150 de miligrame de magneziu pe zi iti imbunatatesc buna dispozitie.

Pentru o stare de bine pe parcursul intregii zile alege o alimentatie bazata pe legume, seminte si fructe. Adoptand o alimentatie sanatoasa asiguri organismului substantele nutritive de care are nevoie-proteine, glucide, lipide, minerale si vitamine. De asemenea substantele nutritive mentin starea de functionare a sistmului osos, participa la mentinerea vederii, cresc rezistenta la infectii,


Mazarea, fasolea, spanacul, broccoli, avocado, semintele de floarea-soarelui si citricele contin acid folic, vitamina B6, B12, reduc nivelul homocisteinei, un aminoacid produs de corp ce poate provoca depresie, De asemenea nucile si ouale contin un aport ridicat de vitamina B care ajuta la eliberearea unor neurotransmitatori precum serotonina, care te calmeaza si iti reduce senzatia de anxietate. Vei sta departe de depresie si daca vei include in alimentatie preparate pe baza de peste, ulei de in si alte tipuri de ulei care au la baza acizi grasi omega 3. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți