3 retete gustoase care te vor incalzi-perfecte pentru vremea rece de iarna
Iarna si-a intrat in drepturi, iar singurul lucru pe care ti-l doresti este sa stai in casa la caldura si sa lenevesti. Pe o astfel de vreme, este recomandat sa incluzi in alimenatie preparate care sa-ti incalzeasca corpul.
Ti-am pregati trei retete de iarna foarte hranitoare, usor de preparat si pline de vitamine
1. Supa crema de broccoli cu smantana si seminte de dovleac

Nimic nu se compara cu o supa crema preparata in casa, intr-o zi de iarna geroasa.
Ingrediente
- 1 kg de broccoli
- 2 cepe
- 250 ml smantana
- 2 cepe
- 30 gr unt
- sare si piper
Caleste ceapa intr-o oala, in untul incalzit in prealabil, timp de 5 minute.
Adauga in oala broccoli taiat in bucati medii si doi litri de apa. Lasa totul sa fiarba, pana cand broccoli capata o consistenta moale.
Lasa supa sa se raceasca timp de 10 minute dupa care mixeaza broccoli.
Adauga smantana, ghimbirul dat prin razatoare si potriveste gustul de sare si piper.
Serveste supa firerbinte, cu seminte de dovleac, presarate deasupra.
2. Budinca de cartofi cu telemea si ghimbir

Daca iti plac cartofii si i-ai gatit deja in zeci de combinatii, incearca-i de aceasta data cu telemea si ghimbir. Cu siguranta vei simti efectul ghimbirului care iti va pune circulatia in miscare si iti va incalzi corpul. :
Iata ce ai nevoie pentru acest preparat
- 1 kg cartofi
- 50 gr telemea
- 200 gr branza de vaci
- 150 gr smantana
- 5 oua
- unt
- ghimbir
- sare
Mod de preparare
Pune cartofii la fiert, dupa care ii cureti de coaja si ii tai cuburi.
Intr-un bol adauga telemeaua rasa cu branza de vaci. Amesteca-le cu smantana, cu galbenusurile si albusurile batute spuma.
Adauga cartofii, sare si ghimbir dupa gust.
Se baga la cuptor pentru 40-50 minute, intr-o tava unsa cu unt.
3. Sufleu cu fasole verde, oua si cascaval

Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 150 gr cascaval
- 5 oua
- 1 pahar cu lapte
- 1 lingura de faina/pesemet
- sare
- unt
- verdeata
Mod de preparare
Fierbe timp de 30 de minute fasolea verde, in apa cu sare. Dupa ce a fiert o strecori de apa si o lasi cateva minute la racit. Dupa care o pui intr-o tava unsa cu unt.
Amesteci galbenusurile cu un pahar de lapte, o lingura de faina/pesmet, albusurile batute spuma, cascavalul ras si sare. Compozitia o torni peste fasole.
Deasupra presari bucati de cascaval si verdeata tocata.
Se da tava la cuptor pentru gratinare, timp de 25-30 de minute.
Foto: Pinterest