Sucul de orz verde

Aportul in proteine, vitamine, minerale si enzime, face ca orzul verde sa fie eficient in buna functionare a organismului.
Compozitia biochimica a orzului verde confera plantei un efect curativ deosebit, incetinind totodata procesul de imbatranire a celulelor.
Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:
-de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat salata
-de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane
-de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte
-de peste 11 ori mai mult fier decat in telina
-de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac
-de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale
-de peste 23 de ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat in lapte
-2000 micrograme SOD (superoxid dismutaza), activ la o portie de 2 grame de orz verde. SOD este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, revitalizarea organismului si in incetinirea procesului de imbatranire. Orzul verde, este pana in prezent, cea mai bogata sursa de SOD cunoscuta.
Cum prepari sucul de orz
Il cureti de radacina, il speli in cateva ape si il toci marunt. Il inmoi in apa, dupa care il dai prin masina de tocat si apoi prin centrifuga. Rezulta un suc verde inchis, cu gust usor amarui,
Pentru consum, adaugi 50 ml de suc concentrat la 50-100 ml suc de mere sau apa. Se bea la temperatura camerei, cu inghitituri mici.
Se pastreaza in sticla la frigider.