Beneficiile apei de mare asupra organismului

21.07.2019

Nimic nu se compara cu un sejur petrecut la malul marii unde te poti bucura de relaxare si voie buna. Cercetatorii au concluzionat, ca in momentul in care o persoana se afla în apropierea apei, dopamina sau hormonul fericirii este eliberat cu mai multa eficienta.  De aceea persoanele care locuiesc la malul marii sunt mai fericite si mai putin dispuse la stres. Pe langa influentele pozitive asupra psihicului, apa de mare are proprietati miraculoase asupra sanatatii si frumusetii tale.

Apa sarata de mare are efecte benefice asupra pielii conferindu-i hidratare datorita continutului ridicat de magneziu. In plus, sarea de mare are un efect exfoliant indepartand celulele moarte rezultand o piele neteda si catifelata. 

Sarurile minerale si microparticulele de magneziu, iod, sodiu, calciu şi potasiu continute de aerul maritim, actioneaza benefic asupra tractului respirator. Ionii negativi existenti in aerul maritim echilibreaza nivelul de serotonina, ajutand la reglarea ciclului de somn al organismului. Iar plimbarile matinale, inainte de rasaritul soarelui, trateaza sinuzita si rinita, limpezesc plamanii, mintea si alunga starile depresive.

Baile in apa sarata a marii sunt benefice pentru intarirea sistemului cardiovascular, stimuland circulatia sanguina. 

Bogata în sodiu şi iod, apa sarata a marii actioneaza ca un antiseptic la nivelul pielii, reusind sa amelioreze si chiar sa trateze probleme precum psoriazisul, eczemele sau acneea. Sarea deschide porii, elibereaza toxinele din organism si, deci, diminueaza si iritatia. Iar microorganismele si aminoacizii existenti in apa au un efect antibacterian, contribuind la intarirea sistemului imunitar.

Poti combate retentia de apa din organism, incercand baia de nisip cald, recunoscuta ca terapie în Franta şi Italia. In plus, atenueaza durerile reumatice, elimina toxinele si creste rezistenta la infectii.

Pentru un efect garantat al beneficiilor apei de mare recomand sa optezi pentru apa altor mari sau oceane intrucat au salinitatea mult mai ridicata decat cea a Marii Negre.

Daca doresti sa pui accentul pe un tratament, in special afectiuni ginecologice si reumatismale, incearca si statiunea balneoclimaterica Sovata. Este o statiune unica in Europa, datorita lacului salin helioterm Ursu si al calitatilor balneoclimaterice pe care le ofera.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți