Beneficiile magneziului pentru organism

23.03.2019

Stiai ca un simplu supliment alimentar ne poate schimba aproape total viata, asigurandu-ne necesarul de energie şi un sistem imunitar mai puternic?
Carenţa de magneziu este asociată cu un număr mare de afecţiuni cronice, iar când este neglijata se poate ajunge la complicaţii serioase care pot pune viaţa în pericol. 


Iata de ce este important să consumam zilnic alimente bogate în magneziu sau, în cazul în care acest lucru este imposibil, sa ne asiguram necesarul prin intermediul suplimentelor. 

Iti prezint 6 moduri prin care magneziumul ne poate imbunatati sanatatea:

1. Magneziul participa la procesul de digestie caci bazându-se pe el, organismul mistuie în mod eficient alimentele. Atunci când este insuficient, ne confruntam cu disconfort abdominal, balonare şi alte probleme. Magneziul are rol de coenzima de-a lungul tractului digestiv, ceea ce înseamna ca pe langa  mistuirea alimentelor ajuta şi la absorbirea nutrientilor în organism. 

De asemenea, stimuleaza producţia de acid hidrocloric în stomac si a bilei la nivelul ficatului.

2. Magneziul este al patrulea în clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman, prin urmare participa la mai bine de 300 de procese metabolice între care cel care regleaza nivelul zaharului din sange. Carenaa de magneziu este asociata cu rezistenţa la insulina, simptom care duce la diabet şi alte boli cronice.


3. Magneziul asigura sanatatea inimii, întrucat participa la distribuirea eficienta a potasiului, calciului şi a altor nutrienti la nivel celular. Potrivit unui studiu din 2006, aparut în publicaţia Modern Nutrition in Health and Disease, toti acesti nutrienti favorizeaza sanatatea nervoasa, musculară şi un ritm cardiac normal.


4. Nu doar calciul, dar şi magneziul participa la buna functionare a sistemului osos. Ba mai mult decat atat, se pare ca magneziul este chiar mai important decât calciul pentru oase, în conditiile în care jumatate din intreaga cantitate de magneziu din organism este stocată chiar în oase. Împreună cu calciul şi cu vitamina D, magneziul fortifica sistemul osos.


5. Datorita capacitatii de detoxifiere, magneziul este considerat un adevarat purificator pentru organism. Metalele grele, substanţele chimice din mediul înconjurator sau din alimentele nesanatoase, pesticidele şi ierbicidele, precum şi alte toxine care ne patrund în corp şi ne ataca organele vitale sunt neutralizate şi eliminate mai usor daca nivelul de magneziu este în limite normale.


6. O rezerva suficientă de magneziu poate scadea riscul de cancer. Potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integram zilnic în alimentatie ne putem reduce riscul de cancer colorectal cu 13 procente.


Sursa: csid.ro

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți