De ce sa incluzi patrunjelul in regimul alimentar
03.10.2019

Patrunjelul este unul dintre cele mai populare plante culinare din lume. Este foarte bogat in elemente pretioase si efecte terapeutice.
Patrunjelul contine, pentru numai o suta de grame, circa 200 mg de vitamina C, pe cand lamaia, considerata foarte bogata in vitamina C, contine numai 100 mg. In plus, mai contine 60 mg de provitamiana A, pe cand morcovul contin de la 2 la 14 mg. Acesta mai contine, de asemenea, 240 mg de Ca si 19 mg Fe.
Patrunjelul este un excelent antiseptic al sangelui, cat si al intestinului, dupa unii terapeutii fiind un preventiv al cancerului. Datorita continutului in Fe, este un antianemic si un excelent remediu in afectiunile oculare, datoarate unor deficiente de caroten. De asemenea, este un intaritor natural al sistemului imuniatr, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfectios si bun regenerator capilar.
Il poti folosi presarat peste diferite feluri de mancare sau sub forma de suc.

Este de recomandat sa nu se bea mai mult de 30-60 de grame in stare pura. Pentru efecte terapeutice puternice sucul de patrunjel poate fi combinat cu suc de morcov, de telina sau spanac.