Dovlecei umpluti cu sufleu de cascaval

Atunci cand esti in criza de timp si doresti sa-ti surprinzi invitatii cu un preparat delicos, dovleceii umplutui cu sufleu de cascaval poate fi alegerea perfecta.
Preparatul este rapid de facut, iar prietenii tai vor fi foarte impresionati de savoarea acestuia.
Continutul crescut de vitamine si minerale din dovlecei, precum si cel de fibre, ajuta la pierderea kilogramelor in plus, fara ca senzatia de foame sa isi faca simtita prezenta prea curand. In plus, continutul de pectine are rol in eliminarea toxinelor din corp, iar aportul mare de luteina si vitamina C, imbunatateste memoria si contribuie la mentinerea sanatatii orale.
Ingrediente
- 4 dovlecei medii
- 150 gr branza vaci
- 100 gr cascaval
- 300 gr smantana
- 4 oua
- 60 gr faina
- 50 gr unt
- marar,
- sare
- piper
Mod de preparare
Curata dovleceii de coaja si taie-i in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, extrage continutul cu seminte.
Intr-un bol amesteca branza de vaci cu cascavalul ras, 100 gr smantana, galbenusurile, faina, unt, verdeata, sare si piper dupa gust.
Separat prepara o spuma din albusuri pe care o adaugi peste compozitia obtinuta.
Umple fiecare ardei cu compozitia de sufleu, adauga pe deasupra bucatele de unt, si aseaza dovleceii intr-un vas de copt, uns cu unt.
Toarna in vasul in care ai pus ardeii 200 gr smantana diluata cu putina apa. Apoi da vasul la cuptor (dupa ce l-ai incins la 180 grade Celsius) timp de 35-40 de minute. Lasa-i pana cand dovleceii s-au patruns, iar sufleul cu cascaval a prins putina culoare.
Se pot servi atat calzi cat si reci.