Salata de linte rosie cu quinoa si pesto

10.04.2019

Din bufetul meu nu lipsesc niciodata ingrediente precum linte, hrisca, quinoa sau naut. Sunt usor de gatit si le poti integra in diverse preparate, de la supe, salate pana la deserturi. 

Zilele trecute am incercat pentru prima data lintea rosie si recunosc ca imi place mai mult decat cea verde. Este mai dulce si are un gust asemanator cu cel al nucilor. In plus, are un continut mai mare de proteine, aproximativ 35%.  Este foarte bogata in vitamine si minerale, cele mai importante fiind, vitamina B1, acidul folic, potasiul si fierul.

Ingrediente (2 portii)

  • 300 gr linte rosie
  • 200 gr quinoa
  • 6 linguri de pesto
  • sare si piper

Mod de preparare

Pui la hidratat, in doua boluri separate lintea si quinoa pentru circa 2-3 ore. Nu este necesar sa lasi la inmuiat lintea, dar eu prefer sa o hidratez.

Intr-o oala pune apa la fiert cu un praf de sare, pana ce incepe sa fiarba. Adauga lintea si quinoa dupa ce te-ai asigurat ca ai spalat-o foarte bine. Da focul la minim pana cand boabele de linte si de qinoua se inmoaie. Strecoara bine de apa si lasa la racit pentru 10-15 minute.

Pune compozitia intr-un bol. Adauga pesto si amesteca bine. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți