Mic dejun hranitor cu cereale si seminte

08.07.2019

Micul dejun preferat de mine este unul bogat in fructe si seminte. O astfel de masa imi asigura toate vitaminele si mineralele de care am nevoie pe parcursul unei zile.
Atunci cand optez pentru un mic dejun bazat pe fructe si seminte am mai multa energie si o stare de bine.

Iata ce mixuri de fructe si seminte obisnuiesc sa consum la micul dejun


- fructe de padure, goji, caju si migdale pe care le folosesc in stare pura sau in smoothie-uri

Fructele de padure au un rol important in mentinerea sanatatii celulelor creierului. In plus sunt bogate in nutrienti care contribuie la mentinerea unui corp sanatos. Combinate cu caju si migdale asigura aportul necesar de proteine de care are nevoie organismul. Prefer in mod deosebit afinele. Sunt foarte bogate in antioxidanti neutralizand radicalii liberi care determina imbatranirea in organism. Le consum cu precadere in perioadele mai stresante deoarece ma ajuta sa-mi mentin sanatos sistemul nervos. Continutul de antocianina, complexul de B-uri, potasiu, cupru, zinc, mangan si fosfor previn si vindeca aparitia tulburarilor nevrotice.

-banane cu smochine, stafide si curmale

Bananele, smochinele si curmalele sunt o sursa excelenta de magneziu, necesar bunei functionari a sistemului nervos. In plus magneziul continut de curmale tonifica muschii si previne imbatranirea. 

Datorita aportului de fibre, smochinele stimlueaza digestia si contribuie la eliminarea toxinelor. De asemenea, impiedica asimilarea grasimilor iar specialistii le recomanda in curele de slabire.

Le consum fie in stare pura fie in smoothie-uri in combinatie cu fulgi de ovaz, seminte de in si seminte de canepa care  ma ajuta sa suplimentez aportul de proteine.

-kivi, banane, nuci, seminte de in si seminte de chia 

Aceste ingrediente combinate cu iaurt sau chefir imi asigura aportul necesar de nutrienti de care oragnismul meu are nevoie. In plus gustarea este usoara si foarte satioasa.
Semintele de in si chia sunt o sursa vegetala foarte importanta de acizi grasi omega 3, importanti in combaterea inflamatiilor. In plus, sunt bogate in fibre favorizand absobtia nutrientilor.

Iata cum procedez cand vreau sa includ in micul meu dejun aceste ingrediente

Intr-un bol pun seminte de chia si in, dupa ce au fost hidratatse inainte cateva ore. Adaug iaurtul. Pun cateva nuci si amestec putin. Dupa care adaug banana si kivi taiate rondele. Pentru o aroma mai dulceaga presar putina scortiosoara sau miere. 

Am mai incercat acest preparat cu afine in loc de kiwi iar gustul este delicios.

Tu in ce combinatii folosesti fructele si semintele?

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți