Importanta micului dejun

07.11.2019

A-ti incepe ziua fara micul dejun e ca si cum a-i pleca la drum cu o masina fara combustibil.

Prima masa a zilei este foarte benefica sanatatii si ar trebui s-o respecti in fiecare zi. Te ajuta sa fii mai activ si sa ai o stare de bine pe parcursul intregii zile. 


Beneficiile micului dejun

Micul dejun te ajuta sa mentii constant nivelul glicemiei, iti da energie pe tot parcursul zilei si are un efect pozitiv asupra creierului crescand puterea de memorare si concentrare. In plus, vei avea o stare de spirit buna pe tot parcursul zilei.

Cand mananci la primele ore ale diminetii, metabolismul se pune imediat in mișcare și ajuta caloriile sa arda mai rapid. De aceea este recomandat in dietele pentru slabit. Sunt multe persoane care sar peste micul dejun tocmai pentru a scadea in greutate. Este o abordare total nesanatoasa. A manca dimineata este egal cu a-ti pastra greutatea in limite normale. Ba chiar mai mult, exista studii care concluzioneaza ca persoanele care mananca dimineata au mai multe sanse sa slabeasca. 

Micul dejun ajuta la prevenirea aparitiei senzatiei de foame si astfel nu vei mai fi tentat sa cedezi ispitelor nesanatoare pe parcursul zilei. 


Consecintele renuntarii la micul dejun

Privarea de hrana la inceputul zilei duce la aparitia a numeroase disfunctionalitati in organism. Cercetatorii au descoperit ca persoanle care sar peste micul dejun sunt mai predispuse la diverse probleme de sanatete de la hipertensiune arteriala la obezitate, diabet si boli cardiovasculare. In plus, sunt mai predispuse la consumul de alcool, fumat sau probleme cu somnul decat persoanle care obisnuiesc sa consume regulat micul dejun.


Ce este recomandat sa mananci la micul dejun

O veche zicala spune sa mananci la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si la cina ca un cersetor.

Este important sa faci alegeri corecte pentru a beneficia de toti nutrientii de care are nevoie organismul tau. Un mic dejun nutritiv trebuie sa contina cereale integrale, proteine, fructe bogate in vitamine si minerale. Trebuie sa fie sarac in grasimi si zaharuri. 

Un mic dejun in care incluzi alimente precum iaurturi, branzeturi, oua, cereale integrale si fructe, furnizeaza organismului tau carbohidratii, proteinele, fibrele si vitaminele de care ai nevoie.

Opteaza pentru alimente revigorante care vor creste nivelul de energie si alimente proteice care iti vor conferi senzatia de satietate.  

Poti sa incluzi si legumele, acestea completand de minune preparatele cu oua si branzeturi. 


Sper ca te-am convis de importanta pe care o are micul dejun asupra organismului si a starii de spirit. 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți