Papanasi cu dulceata de afine si smantana

15.12.2019

Papanasii sunt unul din deserturile traditionale romanesti care este intampinat intotdeauna cu bucurie. Astazi iti propun papansii cu dulceata de afine si smantana.

Cu o textura pufoasa, un topping de afine si smantana cremoasa, oricine va fi incantat de combinatia pe care o confera acest desert delicios.

Pentru a obtine niste papanasi gustosi si aratosi ai nevoie de aproximativ o ora.


Iata ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea papanasilor 

  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 250 gr faina
  • sare
  • 1 plic praf de copt

Pentru topping ai nevoie de

  • dulceata de afine
  • smantana grasa
Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara papanasii

Intr-un bol pune branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta de vanilie, sarea si coaja de lamaie. Amesteca bine adaugand treptat faina si praful de copt. Framanta bine aluatul cu mana pana se incorporeaza cum trebuie faina si obtii un aluat uniform.

Atentie: Este important sa obtii un aluat cu o textura moale dar care sa se desprinda de pe mana.

Acopera cu o folie de plastic recipientul cu aluatul si lasa la frigider 30 de minute, astfel obtii un aluat mai legat si cu un volum putin marit.

Din aluatul obtinut formeaza 8 bile mari si 8 bile mai mici care vor fi capacul bilelor mari.

Intr-o tigaie mai adanca pune uleiul la incins, apoi prajeste pe rand, fiecare papanas in parte timp de 5-6 minute pe fiecare parte.

Atentie: Prajeste papanasi la o temperatura mica, pentru ca acestia sa se faca si in interior.

Cand papanasii sunt prajiti scoate-i pe un prosop de hartie absorbanta si lasa-i sa se raceasca.

Ia fiecare papanas in parte si adauga deasupra acestuia bila mica. Deasupra, toarna smantana rece de la frigider apoi completeza cu dulceata de afine.

Daca nu ai dulceata de afine si vrei s-o prepari iata cum trebuie sa procedezi:

Pune intr-o oala cu 100 ml apa, 400 gr de afine, 150 gr zahar si lasa sa fiarba la foc mic pana obtii consistenta dorita.

Serveste papanasii impreuna cu prietenii tai care cu siguranta vor fi incantati de preparatul delcios.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți