Piure de mazare

Ai incercat sa faci pana acum un piure de mazare? Daca nu, acum este cel mai bun moment sa-i dai o sansa. Vei fi surprinsa de cat de savuros va fi rezultatul obtinut. Este foarte simplu de preparat, consistent si hranitor.
Boabele de mazare sunt o sursa bogata de vitamina K benefica pentru sanatatea oaselor si a inimii. O singura cana de mazare acopera necesarul zilnic de proteine si fibre. In plus are proprietati antiinflamatorii, datorate combinatiei de fitonutrienti.
Cu numai cateva ingrediente si pentru cateva minute de preparare poti obtine un piure de mazare fin si cremos exact pe gustul tau.
Ingrediente pentru piure de mazare (2 portii)
- 500 gr mazare
- 50 gr unt minim 80% grasime
- smantana/iaurt grecesc/chefir
- sare
Mod de preparare
Intr-o oala pune la fiert mazarea proaspata sau congelata (eu obisnuiesc sa consum mazare congelata) cu un praf de sare. Dupa ce a fiert o strecori de apa, dupa care o treci printr-un jet de apa rece pentru a-si mentine culoarea frumoasa de verde.
De retinut: Boabele de mazare nu se fierb foarte mult pentru ca isi schimba culoarea si devin maronii.
Intr-un blender mixezi boabele de mazare impreuna cu untul si adaugi smantana, iaurt grecesc sau chefir, dupa preferinte, pana obtii o compozitie consistenta.
Daca nu consumi lactate, adauga un cartof fiert, acesta avand rolul de a lega mazarea obtinand astfel compozitia dorita.
Serveste piureul cald, alaturi de somon la cuptor, legume sau chiar alte piureuri.