Mic dejun cu quinoa, banane si chefir

22.05.2019

Astazi iti propun un mic dejun proteic pe care obisnuiesc sa-l includ in mod frecvent in regimul meu alimentar: quinoa cu banane si chefir.  

Quinoa este mai de graba o samanta ci nu o cereala, careia i-a crescut destul de mult popularitatea, pe masura ce oamenii i-au descoperit calitatile. Cu un profil execelent de aminoacizi esentiali, quinoa este necesara corpului pentru a construi si repara muschii. Este bogata in proteine, omega-3, fibre, magneziu, fier si calciu. 

Poti integra quinoa in majoritatea preparatelor, in supe, salate sau budinci. Eu o folosesc cu precadere in combinatie cu chefir, la micul dejun.

Iata ce ai nevoie pentru acest mic dejun

  • 150 gr quinoa
  • 250-300 gr gr chefir
  • o banana
  • migdale

Mod de preparare

Pune la hidratat timp de 2-3 ore quinoa (sau lasa peste noapte la hidratat). Apoi pune apa la fiert intr-o oala, cu un praf de sare. Cand da in clocolt, adauga quinoa. Da focul mic si lasa sa fiarba incet pentru 15-20 minute. 

Scurge intr-o sita quinoa fiarta. Lasa-o la racit 10 minute. Intre timp curata banana si paseaz-o bine. 

Pune intr-un bol iaurtul, peste care adaugi quinoa, banana pasata. Amesteca bine.

Presara deasupra migdale


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți