Mic dejun cu quinoa, banane si chefir

Astazi iti propun un mic dejun proteic pe care obisnuiesc sa-l includ in mod frecvent in regimul meu alimentar: quinoa cu banane si chefir.
Quinoa este mai de graba o samanta ci nu o cereala, careia i-a crescut destul de mult popularitatea, pe masura ce oamenii i-au descoperit calitatile. Cu un profil execelent de aminoacizi esentiali, quinoa este necesara corpului pentru a construi si repara muschii. Este bogata in proteine, omega-3, fibre, magneziu, fier si calciu.
Poti integra quinoa in majoritatea preparatelor, in supe, salate sau budinci. Eu o folosesc cu precadere in combinatie cu chefir, la micul dejun.
Iata ce ai nevoie pentru acest mic dejun
- 150 gr quinoa
- 250-300 gr gr chefir
- o banana
- migdale
Mod de preparare
Pune la hidratat timp de 2-3 ore quinoa (sau lasa peste noapte la hidratat). Apoi pune apa la fiert intr-o oala, cu un praf de sare. Cand da in clocolt, adauga quinoa. Da focul mic si lasa sa fiarba incet pentru 15-20 minute.
Scurge intr-o sita quinoa fiarta. Lasa-o la racit 10 minute. Intre timp curata banana si paseaz-o bine.
Pune intr-un bol iaurtul, peste care adaugi quinoa, banana pasata. Amesteca bine.
Presara deasupra migdale