Salata de ciuperci cu oua, telina si cascaval

10.03.2019

Daca iti plac salatele si le-ai savura in orice moment, atunci salata de ciuperci cu oua, telina si cascaval iti va incanta cu siguranta simturile.

Aceasta reteta este exact ceea ce ai nevoie in acele zile in care esti lipsita de inspiratie, insa iti doresti sa mananci sanatos. Este o salata foartea hranitoare pentru ca este bogata in proteine provenite din ciuperci, oua si cascaval si fibre continute de telina si morcov care ajuta la normalizarea tranzitului. In plus este o salata foarte satioasa fara un aport caloric crescut.

Ingrediente pentru salata de ciuperci cu oua, telina si cascaval 

  • 250 gr ciuperci
  • 3-4 oua
  • 100 gr cascaval
  • o ceapa
  • o telina
  • un morcov
  • ulie de masline
  • o lingura de otet
  • sare, piper
  • patrunjel
  • zeama de la o lamaie

Iata cum prepari aceasta salata delicioasa si hranitoare

Intr-o oala fierbe ciupercile in apa cu o lingura de otet si sare. Dupa ce au fiert lasa-le la racit. Dupa care le tai in cubulete mici si le asezi intr-o salatiera.

Separat pune la fiert ouale. Apoi curata-le si toaca-le marunt.

Da prin razatoare cascavalul, ceapa telina si morcovul peste care adagua ciupercile si ouale.

Stropeste compozitia obtinuta cu ulei de masline si zeama de lamaie, adauga sare si piper dupa gust.

Pune compozitia intr-o salatiera si presara cascaval ras si patrunjel tocat marunt. Pe langa cascaval poti folosi si branza telemea.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți