3 salate cu legume radacinoase
In acest articol iti propun 3 salate cu legume radacinoase pe care le prepar in mod frecvent. Datorita aportului ridicat de minerale ale acestora, fata de alte legume, radacinoasele sunt foarte sanatoase și indicate în dieta alcalina.
Sunt pline de vitamine si nutrienti, si sunt gata in doar cateva minute
1. Salata de morcovi cu iaurt si usturoi

Aceasta salata este un preparat turcesc, iar combinatia de morcov cu iaurt este incredibila.
Ingrediente
- 500 gr morcovi
- 500 gr iaurt cu 10% grasime (recomand iaurtul grecesc cu 10% grasime)
- 2-3 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare
Cureti morcovii si ii dai prin razatoarea mare. Amesteci morcovul ras cu 4 linguri de ulei de masline. Adaugi iaurtul, sare si piper. La final adaugi usturoil zdrobit bine.
Rezulta o salata cremoasa si foarte aromata
2. Salata de gulii, cu oua si seminte de chia
Gulia este este o sursa extraordinara de vitamine (A, C, Complexul de B-uri) si minerale precum fosfor, mangan, calciu, cupru. Ajuta la pierderea in greutate, cresterea imunitatii, la imbunatatirea digestiei si intarirea oaselor. Datorita cantitatii mari de antioxidanti, gulia combate radicalii liberi si te apara de cancer si bolile degenerative
Ingrediente
- 2 gulii
- 3 oua
- o ceapa
- o lamaie
- seminte de chia
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare
Razi guliile intr-un bol. Adaugi ceapa taiata. Intre timp pui la fiert ouale. Dupa ce au fiert, le tai cuburi si le adaugi peste gulii si ceapa. Dupa care adaugi semintele de chia, care au fost hidratate in prealabil, Pui uleiul de masline, zeama de lamaie. Sarezi dupa gust.
Daca vrei sa renunti la cateva kilograme, iti recomand sa consumi aceasta salata timp de 3 zile. Ideal este sa nu incluzi alte alimente in meniu.
3. Salata de hrean
Salata de hrean este un preparat gustos, cu proprietati antibiotice, antiinflamatoare si afrodisiace.
Ingrediente
- 250 grame hrean
- maioneza sau smantana
- ulei de masline
- patrunjel verde
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Dai hreanul prin razatoarea mica. Il pui intr-un bol peste care adaugi o lingura de ulei de masline. Dupa ce amesteci compozitia adaugi maioneza, patrunjelul verde tocat, zeama de lamaie. Condimenteaza dupa gust.