Sucurile naturale-remedii pentru tratarea problemelor de sanatate

30.07.2019

Sucurile proaspete naturale, neprelucrate, din fructe şi legume sunt esentiale pentru a hrani si intari organismul, dar şi pentru a ajuta la vindecarea a numeroase probleme de sanatate. 

Datorita proprietatilor vindecatoare, sucurile naturale din fruce si legume pot fi incluse, alaturi de alte tratamente naturale, in regimul alimentar pentru redobandirea sanatatii.

Iata care sunt proprietatile si indicatiile principale ale catorva sucuri de fructe si legume.

1. Sucul de cartofi-este indicat in ulcere gastrice si in diabet. 

Pentru tratarea ulcerului se recomanda sa se bea o jumatate de pahar de 4-5 ori pe zi, timp de o luna, 

Pentru diabetici este indicat consumul, in fiecare luna sau din doua in doua luni, a sucului de cartofi combinat cu morcovi sau telina. Este foarte bogat in proprietati revitalizante.


2. Sucul de morcovi-contine, calciu, fier, magneziu si fosfor necesare elementelor sanguine si tesuturilor organice in general. 

Iata cateva dintre indicatiile multiple ale acestui suc deosebit de pretios: anemii, ulcere gastrice si duodenale, colite, enterite, intoxicatii, dermatoze.


3. Sucul de castravete-nu are un gust foarte placut, de aceea este indicat a se consuma in amestec cu sucuri din morcov, telina, mar etc. 

Sucul de castravete este dizolvant al acidului uric, depurativ, dezintoxicant.

Amestecat cu suc de morcov are efecte benefice in tratarea reumatismului. De asemenea, regleaza presiunea sangelui, previne caderea parului, craparea unghiilor.


4. Sucul de sfecla-este unul dintre cele mai importante sucuri in refacerea globulelor rosii si a sangelui in general. In general femeilor li se recomanda sa consume suc de sfecla cu morcov, minim 0,5 l/zi. 

Sfecla este un remediu eficient tonic al ficatului, contine flavonoide si compusi cu efecte antitumorale. 

Baut simplu, mai mult de un pahar odata, are efect de purificare. Insa poate provoca greata si ameteala tocmai datorita efectului asupra ficatului. Asadar se recomanda sa se consume mai putin suc de sfecla, pana ce actiunea lui de curatare este tolerata, apoi se creste cantitatea la un pahar mare de 2 ori/zi.

Este energetic si indicat celor care sufera de anemie, demineralizare, nevroza si guta. De asememea este foarte eficient in cazul femeilor la menopauza, fiind mult mai eficient decat medicamentele.


5. Sucul de rosii-este este recomandat in cazuri de intoxicatii, reumatism, demineralizare si pentru prevenirea imbatranirii precoce. Este un bun remediu impotriva celulelor canceroase, tumorilor si infecțiilor. 

Un singur pahar de suc de rosii asigura  70% din necesarul zilnic de vitamina C.


6.Sucul de afine- este o adevarata comoara avand un continut foare ridicat de antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi ce determina imbatranirea. Contine un mix unic de vitamine si minerale precum vitamina A, vitamine din complexul B si E, vitamina K , calciu, fier, seleniu, cupru, mangan si fosfor. 

Este indicat in mod special in tratamentul infectiilor  intestinale:enterite, colite, diaree, Este un bun dizolvant al acidului uric.


7. Sucul de coacaze

Coacazele sunt o sursa excelenta de vitamina C, pe care o mentin in stare stabila, gratie antocianinelor precum si de vitamine din complexul B, vitamina P, vitamina PP, antocianine, tanini, saruri minerale, celuloza, acid malic, acid citric şi acid tartic, zaharuri şi aproximativ 80%.

Sucul de coacaze actioneaza asupra circulatiei sangelui, asupra ficatului, a inflamatiilor tubului digestiv si ale cailor urinare, asupra reumatismului si gutei. Este un bun diuretic, digestiv si depurativ. Trateaza diabetul si stimuleaza functionarea pancreasului. Are actiune antioxidanta de distrugere a radicalilor liberi, datorita antocianilor si polifenolilor. Intareste sistemul imunitar. Combate stresul si oboseala cronica, incapacitatea de concentrare, somnolenta. De asemena combate combate tusea, durerile de gat, raguseala, amigdalita, guturaiul, bronsita, pneumonia, tuberculoza,


8. Sucul de lamaie-este folosit in cazurile de ulcer gastric, iar datorita proprietatilor depurative sanguine se recomanda consumul zilnic, pur sau amestecat cu alte sucuri. Are proprietatil anti-inflamatorii, reducand cantitatea de acid uric in articulatii si prevenind eficient durerea si inflamatia articulara.

Ajuta la prevenirea calculilor renali. In plus, are un efect usor alcalin care este benefc pentru tractul urinar. 

Continutul de potasiu si magneziu din lamaie relaxeaza arterele şi usureaza circulaţia sangelui, stimuleaza activitatea cerebrala si mentine echilibrul sistemului nervos



Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți