Supa de rosii cu quinoa, mozzarella si busuioc
07.08.2019

Te provoc sa-ti exersezi calitatile culinare preparand o supa foarte dulce, aromata si perfecta pentru o zi torida de vara: supa de rosii cu quinoa, mozzarella si busuioc. Este foarte hranitoare si bogata in substante nutritive care sunt extrem de benefice pentru sanatate.
Poti servi aceasta supa delicoasa fie ca un pranz reconfortant fie ca aperitiv sofisticat la o petrecere.
Reteta este foarte usor de preparat si-ti va satisface toate gusturile.
Iata ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta supa
- 2 kg de rosii
- 1 morcov
- 2 cepe
- o telina
- un pastarnac
- 100 gr quinoa
- 2-3 linguri de ulei
- sare, piper
- busuioc
Cum prepari supa de rosii cu qinoua, mozzarella si busuioc
Pune intr-o oala la fiert morcovul, telina, pastarnacul si cepele date prin razatoare,
Separat, intr-o alta oala, pune la fiert rosiile dupa ce le-ai decojit de pielita. Dupa ce au fiert, adauga rosiile peste legumele fierte si mai lasa sa fiarba putin. Dupa ce au fiert, paseaza legumele intre-un blender si apoi strecoara printr-o sita fina. Adauga sare, piper si busuioc.
Fierbe separat quinoa, aproximativ 30-35 de minute (dupa ce ai lasat-o la hidratat timp de 3-4 ore) dupa care adaug-o peste supa. Da in clocot intreaga supa.
Serveste cu mozzarella.